IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Turkcell иска да купи македонския оператор Cosmofon

Cosmofon е вторият по големина мобилен оператор в Македония с пазарен дял от 30% и 650 хил. абонати

12:10 | 05.03.09 г.
Автор - снимка
Създател
Turkcell иска да купи македонския оператор Cosmofon

Най-големият мобилен оператор в Турция Turkcell се подготвя да отправи оферта за придобиването на македонския оператор Cosmofon, се казва в съобщение на турската компания, цитирано от местни медии.

От Turkcell казват, че възнамеряват да подадат обвързваща оферта за 100% от капитала на Cosmofon, както и за веригата му от магазини в Македония. И фирмата, и магазините в момента са собственост на гръцкия оператор OTE.

Cosmofon е вторият по големина мобилен оператор в Македония с пазарен дял от 30% и 650 хил. абонати.

Компанията бе обявена за продажба през миналата година след разпореждане за това от антимонополните органи в страната. Тогава държавата реши, че Deutsche Telecom, която вече притежава най-големия оператор на местния пазар T-Mobile, придобивайки дял и от OTE, ще получи монополно положение в Македония.

Turkcell оперира в осем държави и има 62 млн. клиенти. От компанията уточняват, че ще продължат да търсят нови възможности на развиващи се пазари, какъвто е и този в Македония.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:28 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още