IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Amazon пренася опита си от Индия на други пазари

Трудностите на индийския пазар накараха интернет гиганта да създаде нови услуги, които могат да ѝ бъдат полезни другаде

11:30 | 13.11.15 г. 1
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Произведено в Индия

За разлика от други пазари, в Индия правителствените ограничения за чуждестранни инвестиции предполагат, че Amazon оперира в страната само като пазар, а не като търговец на собствени продукти. Това засяга отношенията ѝ с множество търговци и подчертава необходимостта да запази тесни връзки с тях.

Услугата Easy Ship се ражда именно в Индия през 2014 г. и премахва разходите за съхранение, опаковане и отделна доставка на стоки.

"Това вероятно намалява транспортните разходи поне наполовина“, твърди Самуел Томас, директор по транспортните въпроси в Amazon India, добавяйки, че в момента услугата се ползва от повече от 30 000 души.

Друга услуга, стартирана в Индия през май, която може да бъде пренесена на други пазари, носи името Seller Flex. Тя позволява на търговците да имат гъвкавостта да съхраняват стоки и да ги транпортират сами до клиентите, вместо целият този процес да минава през Amazon.

От своя страна, гигантът в електронната търговия предоставя технология и обучения, така че да гарантира, че стоките са опаковани и доставяни така, както тя самата би го направила.

Въпреки че в развитите пазари Amazon може да не пожелае да използва същия модел за най-добре продаваните си стоки, анализаторите смятат, че тя може да използва наученото от Индия, за да намали разходите си за доставка и съхранение на хиляди „неосновни“ продукти, които предлага, но се купуват по-рядко.

"Amazon става все по-гъвкава в начина, по който обслужва клиентите си“, твърди Нийл Сандърс от базираната във Великобритания компания за проучвания Conlumino. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:52 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 31 rate down comment 2
getusanews
преди 8 години
http://getusanews.com/
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още