fallback

Графика на деня: Жените в света на технологиите

Технологичните концерни изостават по отношение на равенството между половете

22:00 | 08.03.16 г. 16
Автор - снимка
Създател

Oфициалната тема на Обединените нации за Международния ден на жената за тази година е „Планета 50-50 до 2030 г. Да се подготвим за равенството между половете".

Една индустрия обаче е доста далече по пътя към равенството между половете – технологичният бранш. Докато делът на жените от общата работна сила в САЩ постепенно се покачва през последните десетилетия до 46,8% към 2014 г., този дял е значително по-нисък в технологичния сектор.

Жените служители съставляват между 27% (Microsoft) и 43% (eBay) от общите служители в големите технологични компании, като делът им спада много повече, когато става дума за реални технологични работни места.

От гледна точка на лидерските позиции жените в сектора на технологиите, както е представено в графиката за осем дружества, са приблизително наравно с останалата част от икономиката. Жените в момента държат 25 на сто от изпълнителната власт и управленските позиции в компаниите в състава на индекса S&P 500. Този дял е почти същият и в технологичната индустрия, но е много далече от пълен паритет.

 

Още подобни графики можете да разгледате тук

Повече по темата - във видеото на Bloomberg TV Bulgaria!

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:24 | 09.09.22 г.
fallback