IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как Uber иска да спечели Япония

Компанията стартира в Токио пилотната услуга за доставка на храна UberEats

09:54 | 03.10.16 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Независимо от това, всяко едно от начинанията е изправено пред предизвикателства. Доставката на храна е бизнес с тенденция към по-нисък марж, който не може да е печеливш, освен ако много хора не я използват, а намаляващите селски райони е малко вероятно да се окажат силен двигател на растежа.

Що се отнася до основната услуга на компанията, Министерството на транспорта на Япония изглежда не сближава позициите си до тези на Uber.

Транспортният министър Кеиши Ишии заяви в интервю, че компанията е добре дошла да работи с лицензирани таксиметрови услуги, но предлагането на услугата по американския начин „ще бъде доста трудно при сегашната правна система на Япония".

Ишии заяви, че забраната е издадена предимно за да се гарантира безопасността на пътниците. „Хората, които действат като посредници в интернет с бизнес, който просто свързва водачите, не разполагат с човек, който да управлява тези водачи", каза той.

Говорител на Uber заяви, че технологията позволява на компанията да следи за безопасността за пътници и водачи „по начини, които не са били възможни преди измислянето на смартфоните".

Сега ръководената от Такахаши Uber възнамерява да се подготви добре за Летните олимпийски игри в Токио през 2020 г.

„Когато всеки дойде в Япония и Токио, бих искал да съм в състояние да им покажа една Япония, която е прегърнала различни видове иновации", поясни Такахаши.

До момента UberEats оперира в 37 града в осем страни. 27 от градовете са в САЩ, където компанията направи първите си тестове на доставки на храна преди две години в Лос Анджелис. Първият ѝ ход в чужбина беше пускането на услугата в Париж преди година.

До дни услугата ще стартира в 16 града в 12 европейски страни, вариращи от Москва до Мадрид и Манчестър, 11 града в азиатски страни, в това число Хонконг и Джакарта, плюс два в Южна Африка, в Дубай и Мексико. В САЩ цената на едно ястие варира от 9 до 12 долара за обяд и от 10 до 15 за вечеря. Таксата за доставка е 3 долара (4 в Ню Йорк) и не зависи от броя поръчани порции и тяхната цена. 

Повече новини за технологии можете да научите от видеото на Bloomberg TV Bulgaria

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:06 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 1
misanthrope
преди 7 години
Абе що никой не коментира бе? Нали миналата година всички ревехте като мечки колко е иновативен и технологичен Uber и каква ретроградна държава е България и как защитава гадните бакшиши? Нали всички скачахте, като ви обяснявам, че това са едни мошеници и престъпници, на които единственото им конкурентно предимство е, че работят на черно и не плащат данъци и не следват регулациите? Какво стана? Защо са на миилиардна загуба? Защо са забранени на всякъде, вкл. в Япония? Огромен балон. Кой се минал - минал. Някой нагуши здравата и сега бавничко си умират
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още