IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво знаем до момента за новия iPhone?

Компанията вече тества редица прототипи, включително такива с извит екран, твърдят запознати източници

16:45 | 19.04.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Освен това Apple е тествала един по-амбициозен прототип със същата леко извита предна част и стоманена рамка, но стъклото на гърба е имало по-силни извивки в горната и долната част, подобно на оригиналния дизайн на iPhone от 2007 г., разкрива един от източниците.

Поддоставчиците на Apple досега не успяха да създадат надеждно производство на извитите стъкла за масова употреба, така че е по-вероятно компанията да пусне версия на устройството с по-малко криви. Същевременно компанията тества по-семпъл дизайн, който има алуминиев гръб, а не стъклен, и е с малко по-голям размер, твърди друг източник.

Заради преднината си в ползването на OLED дисплеите Samsung ще се радва на надмощие на пазара на висок клас смартфони през тази година. При пускането на новите си устройства Apple ще използва OLED панели на Samsung Display за своя нов iPhone, тъй като другите доставчици няма да могат да предлагат масово производство на този продукт на този етап, писа миналата година Bloomberg News. Apple вече е поръчала около 100 млн. панела от Samsung, коментират източници.

"През тази есен ще станат три години, откакто имаше значителни промени в хардуера на iPhone. Това увеличава очакванията към тазгодишния телефон за функционалностите и вида му“, коментира Джин Мънстър, съосновател на Loup Ventures и анализатор на Apple от години.

Говорителите на Apple и Samsung отказват да коментират конкуренцията между новите си флагмани.

Apple експериментира и в интегрирането на скенера за пръстови отпечатъци в екрана на OLED версията на iPhone, която ще бъде предизвикателство от технологична гледна точка, допълват източниците. Все още не е ясно дали тази функция ще влезе в крайния продукт. Samsung също опита този подход за S8, но в крайна сметка постави стандартния четец на пръстови отпечатъци на гърба на телефона именно заради подобни проблеми, коментира друг източник.

За новия си смартфон Apple прави значителни промени на камерата, които тества в момента. За задната част на устройството компанията тества версии за дуална система от камери, позиционирани вертикално, а не хоризонтално, както при iPhone 7 Plus. Това може да доведе до по-добри снимки. Някои от тестваните прототипи включват по-малка издатина за камерата на гърба.

За предната част Apple тества двойна камера, твърдят източниците. Сегашният iPhone 7 и другият iPhone 7 Plus имат единични предни камери. Както е правила и преди, Apple използва компоненти за камерите от Sony. Освен това Apple е проучила възможностите за добавянето на функции с добавена реалност и подобрения в дълбочината на фокуса в системата от камерите си, писа Bloomberg News по-рано тази година. В миналото инженерите на Apple са експериментирали и с интегрирането на камерите в екрана, допълва източник.

Всички нови смартфони на компанията ще работят с iOS 11, мобилната операционна система, която ще има обновен интерфейс и ще бъде обявена през юни на годишната конференция на разработчиците на Apple през юни.

Apple тества и по-бързи процесори и за трите си модела. Идеята е процесорите да са по-малки и по-ефективни, като ще позволят на компанията да запази стандартите си по отношение на живота на батерията и да добави по-развити функции. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:28 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още