IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Джеферсън Джан: Huawei влиза в топ 3 на мобилните брандове в България

Компанията иска да развие модерни центрове за обслужване на клиенти, обръщайки повече внимание на следпродажбения цикъл

20:22 | 09.11.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Huawei</em></p>

Снимка: Huawei

Samsung се сблъсква със сериозни проблеми заради батериите на Galaxy Note 7. Прогнозите за продажбите на Apple също пораждат притеснения у инвеститорите. Възползва ли се Huawei максимално от слабостите, които показват двама от най-големите играчи на световния пазар? Как точно?

- Всяка една компания се стреми към върха, но пътят към него не винаги е права линия. Много често има изкачвания, последвани от спадове. Силните компании са тези, които успяват да се изправят и да продължат напред. Ние в Huawei вярваме, че сме силни и имаме потенциала да отговорим на нуждите на крайния потребител в нишата на таблетите с последния ни флагман Mate 9, чиято световна премиера беше този месец. Очакваме моделът да бъде наличен и в България до края на годината.

Как случващото се със Samsung Electronics ще повлияе на цялата индустрия за смартфони?

- Проблемът, с който Samsung се сблъска, със сигурност е един от най-сериозните в история им и съвсем очаквано ще има последици за имиджа на бранда, който ще трябва отново да спечели доверието на клиентите. Като цяло технологичната индустрия отсега нататък ще бъде по-внимателна при лансирането на нови продукти и тестовете за качество ще станат още по-прецизни.

Камерата е един от акцентите в последните устройства на компанията. Сключихте стратегическо партньорство с Leica. Колко определяща за покупката на нов смартфон е камерата всъщност?

- Неслучайно изразът „смартфон фотография” става все по-популярен. Глобализацията на обществото в социалните мрежи наложи общуването посредством споделяне на снимки. Това, от своя страна, отключи желанието на хората да бъдат уникални именно чрез снимките. Ето защо тенденцията в последните години е не просто да се разработват камери с високи мегапиксели, а такива, които предлагат функции и качество, наподобяващи професионалната фотография. Leica е лидер в тази област и фактът, че най-добрият се среща с най-доброто, е причината за нашето сътрудничество.

За всички производители на смартфони в момента основният въпрос е как да накарат потребителите по-бързо да сменят устройствата си. Само иновациите ли могат да помогнат в случая?

- Като всяко електронно устройство, смартфонът има свой жизнен цикъл. Не бих използвал фразата, че производителите искат да накарат потребителите да си сменят телефоните си. Развитието на редица технологии и платформи до голяма степен променя смартфоните с всеки изминал ден. Активните потребители винаги искат да са в крак с последните технологии и да имат всички функционалности, които дигиталният свят предлага - именно това е движещият фактор при решението за смяна на един смартфон. Производителите на телефони са само част от цялата екосистема, която представлява днешният бързоразвиващ се дигитален свят.

Какви са плановете на Huawei за 2017 г.? Колко големи новини да очакваме? 

- Имаме една основна цел, която следваме от самото начало, и тя е да „слушаме” потребителите, да „чуваме” техните нужди, да бъдем сред тях като бранд и да вървим заедно напред. Това ни мотивира да продължим да изобретяваме и предлагаме иновативни технологии, „облечени” в изключителен дизайн, който ги отличава. Повече от гарантирано е, че през 2017 г. ще предложим още по-иновативни продукти, но засега е рано да коментирам в детайли. Това, което искаме да развием на местно ниво, е качественото обслужване на клиентите. Все повече хора в България разпознават себе си в бранда Huawei, което ни прави още по-отговорни към тях. Като компания искаме да обърнем внимание и на следпродажбения цикъл, като развием модерни центрове за обслужване на клиенти, които ще предлагат уникално преживяване за собствениците на Huawei устройства. Убеден съм, че с много упоритост и правилна стратегия ще се изкачим нагоре по стълбата на успеха.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:41 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още