IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Приемат заявления за инвестиции в рибарски пристанища

Очаква се до края на годината да получим оценка за съответствие от ЕК по Оперативната програма за развитие на сектор "Рибарство"

15:00 | 06.12.10 г.
Автор - снимка
Създател
<p>Министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов и  изпълнителният директор на ИАРА Явор Недев сготвиха риба за  Никулден. Снимка: МЗХ</p>

Министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов и изпълнителният директор на ИАРА Явор Недев сготвиха риба за Никулден. Снимка: МЗХ

Започна приемът на заявления за модернизация на рибарски пристанища по Оперативна програма за развитие на сектор "Рибарство" 2007-2013 г. По тази мярка ще бъдат изградени от 6 до 8 рибарски пристанища в рамките на година и половина. Общият бюджет на мярката е 35 милиона лева.

Това каза директорът на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури Явор Недев, който заедно със земеделския министър Мирослав Найденов сготви риба по случай Никулден пред МЗХ, информират от земеделското министерство. 

Очаква се до края на годината да получим оценка за съответствие от Европейската комисия по оперативната програма за сектора, съобщи Найденов. Според него има напредък по прилагането на програмата и е преодоляно досегашното забавяне.

Справка в сайта на Министерството на земеделието показва, че към края на месец ноември 2010 г. по програмата са договорени само 5% от средствата - 11,5 млн. лв. Разплатени са 0,4%, или 830 хил. лв. Регистрираните проекти са 109, подписани са 44 договора.

Най-голям е броят на одобрените проекти по мярка „Производствени инвестиции в аквакултурата", където регистрираните проекти са 48.

Изпълнителният директор на ИАРА припомни днес, че е поел поста с обещание за затягане на контрола върху бракониерите. Явор Недев посочи още, че ще се искат по-строги наказания за бракониерството. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:36 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още