IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Проекти за 375 млн. лв. внесоха общини за изграждане на водна инфраструктура

Реализацията на проектите трябва да приключи до края на 2014 г., близо 3 млн. жители реално ще усетят ползите от еврофинансирането

13:30 | 02.02.11 г.
Проекти за 375 млн. лв. внесоха общини за изграждане на водна инфраструктура

От началото на тази година общо 12 общини са внесли проекти за изграждане на водна инфраструктура със средства от Оперативна програма „Околна среда” на обща стойност 375 млн. лв., съобщиха от пресцентъра на Министерството на околната среда и водите (МОСВ).

Общините Тутракан, Дулово, Разград, Бургас, Нова Загора, Пазарджик, Елхово, Варна, Балчик и Ихтиман са внесли предложения по процедурата за подготовка и изпълнение на проекти за водна инфраструктура на обща стойност 333 млн. лв. С тях ще бъдат рехабилитирани ВиК мрежите, ще се осигури дълбоководно заустване на водите от Златни пясъци, Балчик и Албена, ще се изградят три нови пречиствателни станции за отпадъчни води в Тутракан, Елхово и Ихтиман и ще се реконструират други шест в Разград, Меден Рудник, Нова Загора, Пазарджик, Златни пясъци и Албена.

Очаква се до края на април предложенията да бъдат оценени, за да бъдат подписани и договорите за предоставяне на средствата от Оперативна програма „Околна среда”.

Други две общини - Пирдоп и Средец също са внесли проекти за строителство на водна инфраструктура. С над 41 млн. лв. двете общини ще доизградят ВиК мрежите си. Очаква се в края на март да се отпусне финансирането за обектите на Трявна, Столичната община, Тервел, Козлодуй и Кнежа.

Реализацията на проектите трябва да приключи до края на 2014 година, когато близо 3 млн. жители реално ще усетят ползите от еврофинансирането по Оперативна програма „Околна среда”.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:20 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още