fallback

Здравното министерство ще получи близо 10 млн. лв. за информационна система

Парите са осигурени по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”

12:01 | 13.07.11 г.

Министерството на здравеопазването (МЗ) ще получи 9,7 млн. лв. за изграждането на електронна здравна система, съобщиха от ведомството.

Средствата се предоставят от Министерството на труда и социалната политика (МТСП) по мярката "Национална здравно-информационна система" на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”.

Чрез електронната система ще се подобри ефективността и управлението на здравеопазването, а оттам и качеството на предлаганите услуги, се посочва в прессъобщението.

Очакваните ползи от информационната база са свързани с повишаването на ефективността на здравноосигурителната система, включително медицинското обслужване при оптимизирани разходи и повишаване възможностите на пациента за избор на здравни услуги чрез осигуряване на достъп до информация. Чрез нея ще се подобрят и взаимоотношенията между граждани и здравни специалисти, при които решенията ще се вземат с участието на двете страни, се посочва в прессъобщението.

Изграждането на информационната система се очаква да приключи до края на 2013 г.

Договорът за предоставяне на безвъзмездната финансова помощ ще бъда подписан утре (14 юли) от министъра на труда и социалната политика Тотю Младенов и министъра на здравеопазването д-р Стефан Константинов.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 01:34 | 08.09.22 г.
fallback