IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Здравното министерство ще получи близо 10 млн. лв. за информационна система

Парите са осигурени по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”

12:01 | 13.07.11 г.
Здравното министерство ще получи близо 10 млн. лв. за информационна система

Министерството на здравеопазването (МЗ) ще получи 9,7 млн. лв. за изграждането на електронна здравна система, съобщиха от ведомството.

Средствата се предоставят от Министерството на труда и социалната политика (МТСП) по мярката "Национална здравно-информационна система" на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”.

Чрез електронната система ще се подобри ефективността и управлението на здравеопазването, а оттам и качеството на предлаганите услуги, се посочва в прессъобщението.

Очакваните ползи от информационната база са свързани с повишаването на ефективността на здравноосигурителната система, включително медицинското обслужване при оптимизирани разходи и повишаване възможностите на пациента за избор на здравни услуги чрез осигуряване на достъп до информация. Чрез нея ще се подобрят и взаимоотношенията между граждани и здравни специалисти, при които решенията ще се вземат с участието на двете страни, се посочва в прессъобщението.

Изграждането на информационната система се очаква да приключи до края на 2013 г.

Договорът за предоставяне на безвъзмездната финансова помощ ще бъда подписан утре (14 юли) от министъра на труда и социалната политика Тотю Младенов и министъра на здравеопазването д-р Стефан Константинов.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:34 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още