IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Екоминистерството замрази проекта за водния цикъл на Сливен

Спрени са всички строителни дейности, в противен случай градът губи цялото финансиране

17:10 | 05.08.11 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	Снимка: Община Сливен</p>

Снимка: Община Сливен

Министерството на околната среда и водите спря временно изпълнението на проекта за водния цикъл на град Сливен, финансиран от оперативна програма “Околна среда“, съобщи ведомството.

Проектът предвижда изграждане и реконструкция на съществуващата водоснабдителна и канализационна мрежа и е на стойност 52 млн. лева, от които 39 млн. лева от Европейския съюз, плюс средства от националния бюджет. 

През изминалия месец в медиите бяха публикувани множество материали за злоупотреби с европейски и общински средства в Сливен. Въпросът е отнесен и до Европейската комисия и Европейския парламент, придобил е международни измерения и заплашва репутацията на страната, мотивира се екоминистерството.

Затова се предприемали превантивни действия, въпреки че досега не са се произнасяли компетентни органи. Проектът е спрян, докато не се елиминират всички съмнения за възлагането на договорите и изразходването на европейските средства.

На общината са дадени указания да преустанови всички дейности по проекта, включително и строителните работи. Ако тези указания не бъдат изпълнени, договорът за безвъзмездна финансова помощ ще бъде прекратен.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:08 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
ПИЧ
преди 12 години
Лечков ще издивее горкия, както беше издивял срещу ЦСКАОбаче явно че е натворил такива *** в Общината, както и в отбора му ОФК Сливен.Трябва си ревизия на този футболен Юнак. А ГЕРБ странно защо застават зад него на предстоящите избори за кметове. Може би защото и премиера рита футбол, както и Лечков "рита футбол". По правилно е да се каже рита топка.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още