IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кабинетът одобри плащания по 13 проекта, управлявани от екоминистерството

Проектите са за ВиК мрежи и регионални депа за битови отпадъци

12:45 | 08.06.11 г.
Автор - снимка
Създател
Кабинетът одобри плащания по 13 проекта, управлявани от екоминистерството

Правителството даде съгласие за извършване на плащания за 2011 г. по договори, сключени по проекти, съфинансирани от Кохезионния фонд и управлявани от Министерството на околната среда и водите (МОСВ), съобщиха от пресслужбата на кабинета.

Финансирането на плащанията ще бъде осигурено в рамките на одобрения трансфер от държавния бюджет по извънбюджетната сметка на Националния фонд към министъра на финансите за 2011 г., а при недостиг - от депозити по извънбюджетната сметка на Националния фонд. По този начин ще бъде ограничен рискът от възстановяване на помощта от Европейския съюз по проектите. 

Проектите, по които ще бъдат извършени плащанията, са 13 – за водните цикли на София, Смолян, Балчик, Шумен, Кюстендил и Сливен (при условие, че ЕК удължи срока на валидност на разходите по него до края на 2011 г.), за изграждане на пет регионални депа за битови отпадъци (Монтана, Русе, Севлиево, Силистра и Созопол), на пречиствателни станции за отпадни води в Горна Оряховица, Долна Оряховица и Лясковец, в Пазарджик, Търговище, Ловеч, Севлиево и Попово.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:07 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още