IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мобилни консултанти ще разясняват агроекологията в планинските ферми

Министерството на земеделието ще възлага на външни фирми да популяризират възможностите за евросубсидиране

17:17 | 14.11.11 г.
<p>
	Едва 4 на сто от субсидиите за агроекология до момента са усвоени от производителите</p>
<p>
	Снимка: БТА</p>

Едва 4 на сто от субсидиите за агроекология до момента са усвоени от производителите

Снимка: БТА

Министерството на земеделието ще възлага на външни фирми да организират мобилни групи от експерти, които да разясняват на хората в недостъпните планински региони как да кандидатстват за субсидии по едни от най-зле усвояваните мерки на Програмата за развитие на селските райони, свързани с агроекологията.

За целта ведомството ще набира консултанти, които ще обикалят регионите с наети от тях високопроходими автомобили, се посочва в обява, качена на страницата на Агенцията за общестевни поръчки.

Изискването към кандидатите е да разполагат с обучени експерти, които са на постоянен или граждански договор към компанията. Договорите са за една година, като изпълнителителите трябва да изработят и точни графици за обиколките.

Размерът на поръчката е около 116 хил. лева, като исканата гаранция за участие е 3500 лв. Самите кандидати трябва да докажат над 1 милион лева годишен оборот за последните три години, се посочва в обявата.

Средствата за мобилните консултанти са осигурени по мярката „Техническа помощ“ на програмата за селските райони. Идеята е администрацията най-после да аутсорства част от консултантските си услуги на външни изпълнители.

Кандидатите могат да подават документите си до 29 декември 2011 г., като офертите им ще бъдат отворени на 3 януари 2012 г.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:03 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още