fallback

Започва прием на документи по три мерки от програмата за селските райони

Общият ресурс по трите мерки е в размер на над 15 млн. евро

17:31 | 08.03.12 г.
Автор - снимка
Създател

Прием на документи по три мерки от програмата за развитие на селските райони стартира на 26 март, съобщиха от Фонд „Земеделие“. Общият ресурс по трите мерки е в размер на над 15 млн. евро.

По мярката за „Подобряване на икономическата стойност на горите” документи ще се приемат до 29 юни 2012 г. Финансовият ресурс, който ще се разпредели, е в размер на левовата равностойност на 5 млн. евро. По мярката ще се финансират проекти за разнообразяване и увеличаване на горската продукция чрез устойчиво стопанисване и развиване на многофункционалната роля на горите.

Заявления по мярката за „Подпомагане на полупазарни стопанства в процес на преструктуриране” ще се приемат до края на годината. Финансовата помощ включва 50% от предвидения за 2012 г. бюджет в размер на близо 6,5 млн. евро, както и неусвоения бюджет от предходен прием. По тази мярка се подпомагат малки стопанства, които имат желание и потенциал да станат жизнеспособни и пазарно ориентирани. От 2011 г. приемът по нея е децентрализиран.

Трета мярка „Създаване на организации на производители” цели подобряване на сътрудничеството между стопаните, за да се повиши конкурентоспособността както на земеделските производители, така и на хранително-преработвателната промишленост. Документи по нея ще се приемат също до края на годината. Бюджетът й за този период е в размер на левовата равностойност на близо 4,2 млн. евро, като се добавя и неусвоеният ресурс от предишен период на прием.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:50 | 10.09.22 г.
fallback