IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Още почти 23 млн. лева отиват за модернизиране на селските стопанства

Подкрепа получи и проект за изграждане на изба за биологично производство на вино

15:55 | 25.03.13 г.
Още почти 23 млн. лева отиват за модернизиране на селските стопанства

59 проекта ще получат 22,7 млн. евро по мярка 121 „Модернизиране на земеделски стопанства“ по Програмата за развитие на селските райони, съобщи ДФ „Земеделие“. Проектите от сектор „Животновъдство“ залагат на покупката на нова техника – трактори и машини за производство на фуражи, както и за оборудване на доилни зали.

С пари по тази мярка ще бъде изградена ферма за коне в Плевенска област. Подкрепа получават и предложения на ферми за отглеждане на пуйки, свинеферми и птицеферми, както и два проекта на пчелари, които предвиждат покупката на пчеларско оборудване.

От сектор „Растениевъдство“ финансирани ще бъдат проекти за създаване на трайни насаждения от череши, сливи, орехи, бадеми и лешници. За целта ще бъдат закупени посадъчен материал, оборудване за капково напояване и други.

По програмата ще бъде финансирано създаването и на изба за производство на биологично вино и техника за отглеждането на над 70 декара био орехи.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:11 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още