IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Започва изпълнението на водния цикъл на Стара Загора

Проектът, на стойност над 40 млн. лева, се изпълнява по ОП "Околна среда"

13:37 | 10.06.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Започва изпълнението на водния цикъл на Стара Загора

Община Стара Загора започва изпълнението на проекта за изграждането на воден цикъл, става ясно от съобщение на общинската администрация. Договорът беше подписан в началото на месеца. 

Проектът се изпълнява по оперативна програма "Околна среда". Общата стойност е 40,3 млн. лева, като съфинансирането от общината е за 1,23 млн. лева.

Договорът включва изпълнение на главен колектор по ул. “Княз Борис І” в града, отливен канал и дъждопреливник , канализационна и водоснабдителна мрежа в кв. "АПК", канализация на кв. "Кольо Ганчев-запад", канализационна мрежа на село Богомилово. 

Реализацията на проекта ще доведе до по-ефективно пречистване на битовите отпадъчни води и ще допринесе за по-доброто качеството на околната и жизнената среда на територията на Стара Загора и с. Богомилово. Посредством въвеждане на екологосъобразно пречистване и заустване на битовите отпадъчни води се цели и подобряване на здравето на местното население.

Ще бъдат създадени работни места по време на изпълнението на проекта, както и в резултат на неговото изпълнение. Очаква се и повишаване на атрактивността на региона за инвестиции и благосъстоянието на населението.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:34 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още