IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Започва рехабилитацията на ВиК мрежата в Търговище

Общият бюджет надхвърля 17,5 млн. лева, като над 12,6 млн. лева от тях са по ОП "Околна среда"

13:45 | 15.02.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Започва рехабилитацията на ВиК мрежата в Търговище

Със символичната първа копка започна рехабилитацията на ВиК мрежата на Търговище, съобщава БТА. Проектът получи повече от 12,6 млн. лева финансиране по ОП "Околна среда". Общият бюджет е на стойност 17,5 млн. лева. Дяловото участие на община Търговище е в размер на 1,64 млн. лева, които вече са заложени в бюджета. 

Ремонтът на мрежата ще продължи 18 месеца. Предвижда се са бъдат изградени 25 километра водопроводна мрежа и близо девет километра канализация. 

Загубите на вода в Търговище надхвърлят 80%, сочат разчетите на местното ВиК дружество. По тази причина и ремонтът е наложителен, а очакванията са течовете да бъдат намалени до минимум.

"Този проект е етап от цялостния воден цикъл, който се осъществява на територията на града", каза кметът Красимир Мирев. "След полагането на колекторните тръби, водоснабдяването и канализацията на кв. "Въбел" и работещата пречиствателна станция за отпадни води, дойде време да влезем и в самия град", допълни той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:54 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още