IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Започна изграждането на водния цикъл на Козлодуй

Първият етап на проекта е на стойност почти 26 млн. лева

15:51 | 30.11.12 г.
Започна изграждането на водния цикъл на Козлодуй

Започна строителството на първия етап по интегрирания проект за воден цикъл на град Козлодуй, съобщи БТА. Началото беше дадено със символичната първа копка, направена от министъра на околната среда и водите Нона Караджова.

По проект се предвижда изграждането или подмяната на над 9 километра водопроводни тръби, както и над 10 километра канализация. Ще бъде довършено и изграждането на градската пречиствателна станция. Така ще бъде прекратено заустването на отпадни води в река Дунав. Проектът трябва да приключи до 2015 година.

Първият етап е на стойност почти 25,7 млн. лева, от които 19 млн. лева са европейско финансиране по оперативна програма "Околна среда".

"Ремонтът на ВиК инфраструктурата е стратегическа инвестиция за града със социално и икономическо значение и с безспорен екологичен ефект за Дунав", посочи Нона Караджова по време на церемонията.

В сектор „Води“ на ОП „Околна среда“ в процес на изпълнение към момента са 81 проекта за общо 2,8 млрд. лева. Общо в този сектор са договорени почти 3,5 млрд. лева. Разплатени са обаче едва 423 млн. лева, или близо 17%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:16 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още