fallback

Предсрочно ще бъде платена част от субсидията за тютюнопроизводителите

След актуализацията на бюджета за тази година се осигуриха 11,5 млн. лева, обясни зам.-министърът на земеделието Бюрхан Абазов

13:29 | 10.10.13 г.

След актуализацията на държавния бюджет за тази година правителството ще успее да плати част от субсидиите на тютюнопроизводителите, съобщи Министерството на земеделието и храните. Осигурените средства са 11,5 млн. лева.

Субсидиите ще бъдат изплатени до няколко седмици от Държавен фонд "Земеделие" - Разплащателна агенция, след приключване на всички задължителни проверки. Това е заявил зам.-министър Бюрхан Абазов на среща с Националната асоциация на тютюнопроизводителите НАТ - 2010.

Европейската комисия вече одобри отпускането на Национални доплащания за 2013 г. за България. Предсрочното плащане беше одобрено и с решение на Министерския съвет относно размера на подпомагане по схемите за национални доплащания.

Подпомагането на тютюнопроизводителите ще става въз основа на средногодишното количество изкупен качествен тютюн (1-3 клас) по сортови групи през референтен период 2007-2009 г., а размерът на помощта ще се определя на килограм.

С осигурените 11,5 млн. лв. ще бъде допълнено подпомагането на килограм тютюн до размера на субсидията, получен от тютюнопроизводителите през 2011 година.

Земеделското министерство е заложило и в Бюджет 2014 средства за подпомагане на тютюнопроизводителите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:53 | 11.09.22 г.
fallback