IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Предсрочно ще бъде платена част от субсидията за тютюнопроизводителите

След актуализацията на бюджета за тази година се осигуриха 11,5 млн. лева, обясни зам.-министърът на земеделието Бюрхан Абазов

13:29 | 10.10.13 г.
Предсрочно ще бъде платена част от субсидията за тютюнопроизводителите

След актуализацията на държавния бюджет за тази година правителството ще успее да плати част от субсидиите на тютюнопроизводителите, съобщи Министерството на земеделието и храните. Осигурените средства са 11,5 млн. лева.

Субсидиите ще бъдат изплатени до няколко седмици от Държавен фонд "Земеделие" - Разплащателна агенция, след приключване на всички задължителни проверки. Това е заявил зам.-министър Бюрхан Абазов на среща с Националната асоциация на тютюнопроизводителите НАТ - 2010.

Европейската комисия вече одобри отпускането на Национални доплащания за 2013 г. за България. Предсрочното плащане беше одобрено и с решение на Министерския съвет относно размера на подпомагане по схемите за национални доплащания.

Подпомагането на тютюнопроизводителите ще става въз основа на средногодишното количество изкупен качествен тютюн (1-3 клас) по сортови групи през референтен период 2007-2009 г., а размерът на помощта ще се определя на килограм.

С осигурените 11,5 млн. лв. ще бъде допълнено подпомагането на килограм тютюн до размера на субсидията, получен от тютюнопроизводителите през 2011 година.

Земеделското министерство е заложило и в Бюджет 2014 средства за подпомагане на тютюнопроизводителите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:53 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още