IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борисов: ЕС не трябва да намалява европейските фондове заради сигурността

Българската държава е предприела нужното след атентатите в Париж, категоричен е премиерът

14:52 | 16.11.15 г. 5
<p>
	Официалните лица дават старт на новата система за преработка за отпадъци. <em>Снимка: БТА</em></p>

Официалните лица дават старт на новата система за преработка за отпадъци. Снимка: БТА

Брюксел не бива да намалява средствата по оперативните програми, за да инвестира в повишаване на сигурността, заяви българският премиер Бойко Борисов във Варна, предаде БТА. Той обясни, че подобна възможност го притеснява и българските власти са изразили мнение, че това не бива да се случва.

Според Борисов атентатите в Париж ще катализират много процеси за повишаване на сигурността, което ще изисква и повече инвестиции. По неговите думи обаче това не трябва да става за сметка на европейските фондове.

Междувременно по-рано днес от Брюксел съобщиха, че плановете за бюджета на общността за догодина вече са одобрени от институциите на ЕС. Финансовата рамка залага на повече средства за бежанците, но и за осигуряване на икономически растеж, подобряване на конкурентоспособността и създаване на нови работни места.

По повод атентатите в Париж и нуждата от мерки на българска територия премиерът каза, че българското правителство е „направило това, което трябва да се направи“.

Бойко Борисов участва в официалната церемония по откриване на новата регионална система за отпадъци, която обслужва общините Аксаково, Варна и Белослав. От екоминистерството съобщиха, че стойността на новото съоръжение е 28,2 млн. лева, като част от средствата са отпуснати по ОП „Околна среда“ за миналия оперативен период.

Системата включва изградени депо, сепарираща и компостираща инсталациия.

Още за бежанската вълна, обхванала Европа, можете да прочетете тук

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:18 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 5 rate down comment 0
abdul
преди 8 години
За някои онзи ден приключи... живота де.Пипал го е да, при това добре загрят ;-).
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 1 rate down comment 2
AGD
преди 8 години
Колеги,Мисля, че отново прибързвате с изводите. Нищо в природата не се губи...може да се променя но живота продължава,...за изчезването му се грижат доста хора... за сега неуспешно :)Вие мъртви ли сте? ;)Усмивка :)а колегата с АК 47, дали го е пипал горещ, или.... друго :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 12 rate down comment 2
studioaa
преди 8 години
Прав си, ЕС реално е мъртъв, просто тази смърт не е обявена технически.1. Шенген вече не съществува и контрола върху границите в върнат в ръцете на националните правителства, за справка Франция, Швеция, Дания, Унгария2. Еврото се тресе яко и Финландия се упътва към гръцки сценарии3. Националните правитества отказват да се подчиняват на Брюксел по редица въпроси. Например поляците и унгарците обявиха, че няма да участват в квотите за бежанци без значение какво е мнението на еврокомисиятаЕС е мъртъв, приемете го, колкото по-скоро го направите толкова по-добре.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 12 rate down comment 2
Mike Florida
преди 8 години
ЕС има още между 1 и 3 години!Който не го е осъзнал, значи е "муле с капаци" и тотално непрозорлив!Може би е време, тъй като сайта и форума е все пак инвесторски, да се появи тема:"Как да защитим активите си при разпад на ЕС"Да не забравяме, че много хора смятат невъзможното за невъзможно, просто защото им липсва достатъчна информираност! Всяка една илюзия е "невъзможна" ако стоиш пред илюзиониста и съвсем по друг начин, ако си зад него! ;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още