IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

България ще усвои около 96% от парите по европрограмите

Премиерът за пореден път изтъкна, че събраните през 2015 г. приходи в държавата са с 2,8 млрд. лв. повече

13:50 | 06.01.16 г. 1
България ще усвои около 96% от парите по европрограмите

Очаква се България да усвои по всички еврофондове около 95-96% от средствата, с което страната ще бъде втора в Европа. Това каза на пресконференция в Държавен фонд "Земеделие" премиерът Бойко Борисов.

"Създаваме стабилност във всички системи, включително и банковата", каза от своя страна директорът на ДФЗ Румен Порожанов. 

Борисов поздрави служителите на Фонда за усвоените евросредства и наложените за нарушения финансови корекции. Той заяви, че структурата е била опазена от "огромните политически апетити за смени и пренареждане".

Премиерът за пореден път изтъкна, че събраните през 2015 г. приходи в държавата са с 2,8 млрд. лв. повече.

"Всичко това е отивало в олигарси, контабандисти, знайни и незнайни герои. За всички системи дадохме огромни пари да се съживят цели сектори - инфраструктура, общини, екология, заплати на учители", каза Борисов и припомни сферите с увеличен бюджет, включително бонусите, които пенсионерите получават за Коледа и Великден.

Премиерът припомни, че вчера фирми с проекти по програма "Конкурентоспособност" получиха договорите си.

По думите му, според докладите на БНБ, след големи плащания, се увеличават влоговете на фирми и граждани. "Последният месец над 350 млн. лв. Колкото повече разплащаме по програмите, толкова повече се увеличават влоговете на фирми и граждани в банките, които минаха 87 млрд. лв.", каза той.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:57 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 8 rate down comment 0
strol
преди 8 години
По-скоро фирмите близки до ГЕРБ и ДПС ще усвoят около 96% от парите по европрограмите.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още