fallback

Рибарски общности получиха евросредства по проекти за развитие на туризма

Европейски средства получи проектът за изграждане на екопарк в Бяла, съобщават от ДФ "Земеделие"

10:42 | 15.01.16 г.

Общо 2,4 млн. лева получиха рибарски общности по ОП "Рибарство", съобщиха от Държавен фонд "Земеделие". Част от парите са за проекти, свързани с развитието на туризма.

Обединението "Бяла - Долни Чифлик  - Аврен" ще получи почти 290 хил. лева по програмата за четири проекта за развитие на туризма. Почти половината от сумата - 194 хил. лева, е за цялостното развитие и обновяване на територията на община Аврен. С европейските средства е изграден и екопаркът "Еника" край Бяла.

Рибарската общност "Шабла - Каварна - Балчик" пък получава 339 хил. лева за проекти, които са свързани с опазването на културното наследство.

От ДФ "Земеделие" отчитат още, че на обединението "Поморие - Несебър" са изплатени 476 хил. лева за четири проекта. Сред тях например е екопътека в Обзор, "Алеята на занаятите" в Свети Власт, както и спортен комплекс в региона и мобилна система за наблюдение на повърхностните води на Черно море.

Рибарски общности и от вътрешността на страната също са получили средства за развитието на туризма - рибарския. На обединението "Високи Западни Родопи: Батак - Девин - Доспат" са преведени 485 хил. лева за два проекта в тази насока.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 06:53 | 13.09.22 г.
fallback