IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Рибарски общности получиха евросредства по проекти за развитие на туризма

Европейски средства получи проектът за изграждане на екопарк в Бяла, съобщават от ДФ "Земеделие"

10:42 | 15.01.16 г.
Рибарски общности получиха евросредства по проекти за развитие на туризма

Общо 2,4 млн. лева получиха рибарски общности по ОП "Рибарство", съобщиха от Държавен фонд "Земеделие". Част от парите са за проекти, свързани с развитието на туризма.

Обединението "Бяла - Долни Чифлик  - Аврен" ще получи почти 290 хил. лева по програмата за четири проекта за развитие на туризма. Почти половината от сумата - 194 хил. лева, е за цялостното развитие и обновяване на територията на община Аврен. С европейските средства е изграден и екопаркът "Еника" край Бяла.

Рибарската общност "Шабла - Каварна - Балчик" пък получава 339 хил. лева за проекти, които са свързани с опазването на културното наследство.

От ДФ "Земеделие" отчитат още, че на обединението "Поморие - Несебър" са изплатени 476 хил. лева за четири проекта. Сред тях например е екопътека в Обзор, "Алеята на занаятите" в Свети Власт, както и спортен комплекс в региона и мобилна система за наблюдение на повърхностните води на Черно море.

Рибарски общности и от вътрешността на страната също са получили средства за развитието на туризма - рибарския. На обединението "Високи Западни Родопи: Батак - Девин - Доспат" са преведени 485 хил. лева за два проекта в тази насока.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:53 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още