fallback

България подкрепя създаването на европейска прокуратура

Министрите, отговарящи за вътрешните работи в ЕС, ще обсъдят ревизия на Дъблинското споразумение

14:24 | 07.12.16 г. 3

България ще подкрепи създаването на службата европейски прокурор, стана ясно след заседанието на кабинета в оставка.

На срещата на министрите, отговарящи за правосъдие и вътрешен ред, страната ни ще призова за участие на повече държави в инициативата, което ще гарантира ефективното функциониране на службата, особено при трансграничните престъпления.

По време на заседанието, което ще се проведе на 8 и 9 декември, ще бъдат разгледани и мерки за борба с финансовите измами, което е приоритет за страната ни, посочват от правителствената пресслужба.

В областта на вътрешния ред министрите от общността ще обсъдят ревизията на споразумението от Дъблин, което касае бежанската вълна, както и сътрудничеството между службите за сигурност при преодоляване на последиците от терористични атаки.

В Министерския съвет по-рано днес са обсъдени още и позициите на България в Съвета по земеделие и в Съвета по заетост, социалната политика и здравеопазването. Земеделските министри от общността ще обсъдят рибните запаси в Черно море и ще определят квотите за улов.

Очаква се и приемането на заключения относно утвърждаване на мястото на земеделските стопани във веригата за доставки на храни и по отношение на нелоялните търговски практики.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:20 | 05.09.22 г.
fallback