fallback

Община Троян с технически проекти за водния цикъл за общо 5,26 млн. лв.

Двата проекта са за технически помощ за изготвянето на проекти за водния цикъл на с. Орешак и гр. Троян

12:36 | 11.09.09 г.
Автор - снимка
Създател

Два проекта за техническа помощ при изготвянето на проекти за водни цикли ще бъдат реализирани на територията на община Троян. Проектите възлизат общо на 5,26 млн. лв. и се финансират по Оперативна програма "Околна среда".

Единият от проектите е за техническа помощ за изготвянето на проект за водния цикъл на с. Орешак. Общата му стойност е 1,85 млн. лв., от които 1,48 млн. лв. са осигурени от ЕС чрез Кохезионния фонд, а останалите 369 хил. лв. са от националния бюджет. За изпълнител на проекта след обществена поръчка е избрано ГД „Аква БГ Орешак“.

Другият проект е за техническа помощ за изготвянето на проект за водния цикъл на гр. Троян. Общата му стойност е 3,41 млн. лв., от които 2,73 млн. лв. са осигурени от ЕС чрез Кохезионния фонд, а останалите 682 хил. лв. са от националния бюджет. За изпълнител на проекта след обществена поръчка е избрано ГД „Аква БГ Троян“.

Очаква се изпълнението на проектите да даде качествени и пълни инвестиционни предложения за изграждане на интегрираните водни цикли на гр. Троян и с. Орешак, с които да се кандидатства за по-нататъшно европейско финансиране.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:10 | 06.09.22 г.
fallback