IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Община Троян с технически проекти за водния цикъл за общо 5,26 млн. лв.

Двата проекта са за технически помощ за изготвянето на проекти за водния цикъл на с. Орешак и гр. Троян

12:36 | 11.09.09 г.
Автор - снимка
Създател
Община Троян с технически проекти за водния цикъл за общо 5,26 млн. лв.

Два проекта за техническа помощ при изготвянето на проекти за водни цикли ще бъдат реализирани на територията на община Троян. Проектите възлизат общо на 5,26 млн. лв. и се финансират по Оперативна програма "Околна среда".

Единият от проектите е за техническа помощ за изготвянето на проект за водния цикъл на с. Орешак. Общата му стойност е 1,85 млн. лв., от които 1,48 млн. лв. са осигурени от ЕС чрез Кохезионния фонд, а останалите 369 хил. лв. са от националния бюджет. За изпълнител на проекта след обществена поръчка е избрано ГД „Аква БГ Орешак“.

Другият проект е за техническа помощ за изготвянето на проект за водния цикъл на гр. Троян. Общата му стойност е 3,41 млн. лв., от които 2,73 млн. лв. са осигурени от ЕС чрез Кохезионния фонд, а останалите 682 хил. лв. са от националния бюджет. За изпълнител на проекта след обществена поръчка е избрано ГД „Аква БГ Троян“.

Очаква се изпълнението на проектите да даде качествени и пълни инвестиционни предложения за изграждане на интегрираните водни цикли на гр. Троян и с. Орешак, с които да се кандидатства за по-нататъшно европейско финансиране.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:10 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още