fallback

Пресслужбата на кабинета опроверга премиера за Бургас-Александруполис

България ще изчака официалната оценка за въздействието на петролопровода върху околната среда, бил казал Борисов

18:06 | 11.06.10 г. 4
Автор - снимка
Създател

Към момента България не е предприемала официални действия за прекратяване на участието си в проекта Бургас-Александруполис. Това се посочва в съобщение на правителствената пресслужба във връзка със срещата на министър-председателя Бойко Борисов с посланиците на страните от ЕС.

След нея премиерът обяви, че е съобщил на посланиците решение за спиране на проекта, както и за замразяване на този за АЕЦ Белене.

България ще изчака официалната оценка за въздействието на петролопровода върху околната среда, е заявил премиерът Борисов пред дипломатите, цитиран от правителствената пресслужба.

„По време на срещата в отговор на въпрос на посланика на Гърция Магдалини Куманаку относно изграждането на проекта Бургас - Александруполис премиерът е изтъкнал, че населението в бургаския регион и местните експерти са против реализацията на петролопровода, тъй като трасето преминава през защитени от Натура 2000 територии. Няма и гаранции за скорошното му изплащане и, не на последно място - Бургаският залив е тесен и крие опасности от разлив на нефт при ежедневното преминаване на танкери през него“, е заявил премиерът.

В изпратеното съобщение от пресцентъра на МС не се коментира въпроса за АЕЦ „Белене“.

По предложение на Борисов срещите, които обичайно се провеждат между посланиците на страните членки на Европейския съюз и премиера на България, ще бъдат ежемесечни.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:48 | 14.09.22 г.
fallback