IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пресслужбата на кабинета опроверга премиера за Бургас-Александруполис

България ще изчака официалната оценка за въздействието на петролопровода върху околната среда, бил казал Борисов

18:06 | 11.06.10 г. 4
Автор - снимка
Създател
Пресслужбата на кабинета опроверга премиера за Бургас-Александруполис

Към момента България не е предприемала официални действия за прекратяване на участието си в проекта Бургас-Александруполис. Това се посочва в съобщение на правителствената пресслужба във връзка със срещата на министър-председателя Бойко Борисов с посланиците на страните от ЕС.

След нея премиерът обяви, че е съобщил на посланиците решение за спиране на проекта, както и за замразяване на този за АЕЦ Белене.

България ще изчака официалната оценка за въздействието на петролопровода върху околната среда, е заявил премиерът Борисов пред дипломатите, цитиран от правителствената пресслужба.

„По време на срещата в отговор на въпрос на посланика на Гърция Магдалини Куманаку относно изграждането на проекта Бургас - Александруполис премиерът е изтъкнал, че населението в бургаския регион и местните експерти са против реализацията на петролопровода, тъй като трасето преминава през защитени от Натура 2000 територии. Няма и гаранции за скорошното му изплащане и, не на последно място - Бургаският залив е тесен и крие опасности от разлив на нефт при ежедневното преминаване на танкери през него“, е заявил премиерът.

В изпратеното съобщение от пресцентъра на МС не се коментира въпроса за АЕЦ „Белене“.

По предложение на Борисов срещите, които обичайно се провеждат между посланиците на страните членки на Европейския съюз и премиера на България, ще бъдат ежемесечни.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:48 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 0 rate down comment 0
Pyramid
преди 13 години
Не съм съгласен за Белене. Много едностранно се гледа на този проект. И, убеден съм, не виждат търговския потенциал на АЕЦ. Пропускат да забележат повече от половината
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 0 rate down comment 0
Хосе
преди 13 години
Прави сте, не трябва да правим Бурагас - Александруполис, но не това е начина, защото ако излезем едностранно руснаците ще ни цакат с тлъсти неустойки. Нека ОВОС да каже че е екологично опасен и така елегантно да се измъкнем от батака в който ни вкараха *** и Доган.Това е начина, а не изцепки пред медийте тип "Рамбо си прави квото си иска".Борисов крайно време е да се осъзнаеш че си премиер, а не главсек на МВР!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 0 rate down comment 0
bigiadri
преди 13 години
Трябва да откажем този петролопровод! Не е изгоден и екологически и икономически! Ако обаче Белене се оптимизира т.е. се премахнат закачилите се *** и цената на централата и от там на тока стане приемлива , ТРЯБВА ДА СЕ ПОСТРОИ!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 1
Петър Караиванов
преди 13 години
А трябва да прекрати участието си и в Бурагас - Александруполис и в Белене. Това е просто задължително.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още