IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ДКЕВР: Газът ще поевтинее от октомври с поне 10%

Парното в София от октомври може да поевтинее със 7%, прогнозира още председателят на ДКЕВР

13:17 | 20.07.10 г.
Автор - снимка
Създател
ДКЕВР: Газът ще поевтинее от октомври с поне 10%

Най-малко с 10 процента ще поевтинее природният газ от октомври. Това прогнозира председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) Ангел Семерджиев.

Според него това ще доведе и до понижение на цените на парното в началото на отоплителния сезон. За клиентите на столичната топлофикация намалението вероятно ще е с около 7 процента, каза Семерджиев, цитиран от БТА.

Той поясни, че основната причина за поевтиняването са постигнатите при преговорите с Газпром във Варна в края на миналата седмица по-ниски цени на синьото гориво.

Тогава беше съобщено, че са постигнати по-ниски цени за руския газ за България. С колко точно ще бъде понижението на цената не се съобщи с аргумента, че това е търговска тайна. Освен това точното намаление все още предстои да бъде определено между двете страни, което се очаква да се случи до 15 август, беше съобщено след подписването на „пътната карта“ за газопровода „Южен поток“. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:36 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още