IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Правителството официално подкрепи газопровода „Набуко“

Споразумението се разглежда и като начин да се улесни финансирането от частния сектор при осъществяване на проекта

13:18 | 21.07.10 г.
Автор - снимка
Създател
Правителството официално подкрепи газопровода „Набуко“

Министерски съвет прие на днешното си заседание решение за одобряване на Споразумение за подкрепа на проекта за газопровода „Набуко" между България, „Набуко Газ Пайплайн Интернешънъл" ГМБХ и „Набуко Газ Пайплайн България" ЕООД, съобщи правителствената информационна служба.

На 13 юли 2009 г. в Турция беше подписано Междуправителственото споразумение между Австрия, България, Унгария, Румъния и Турция относно проекта "Набуко". Споразумението е ратифицирано от Народното събрание.

Този документ изрично предвижда като следващ етап по реализация на проекта сключването на „Споразумение за подкрепа на проекта", с което се детайлизира режимът на осъществяване на проекта "Набуко" във всяка от държавите. Споразумението се разглежда и като начин да се улесни финансирането от частния сектор при осъществяване на проекта.

"Споразумението за подкрепа" е определено в междуправителственото споразумение като договор, включващ клаузи, както от частното право, така и от публичното право. То цели да уреди въпроси, включващи, но не ограничени до регулаторни условия, инвестиционни перспективи и други, се уточнява в съобщението на правителството.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:45 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още