fallback

БДЖ пуска бизнес вагони

Вагоните ще са нови или след основен ремонт и пътуването с тях ще бъде по-скъпо от това с обикновените

11:52 | 02.10.10 г.
Автор - снимка
Създател

Бизнес вагони ще бъдат пуснати до един месец към бързите влакове на БДЖ, съобщи министърът на транспорта Александър Цветков по време на семинар за напредъка на транспортните проекти в страната.

Вагоните ще са нови или след основен ремонт и пътуването с тях ще бъде по-скъпо от това с обикновените.

Освен това в скоро време се предвижда на Летище София да бъде обособен бизнес салон, в който срещу такса да могат да се ползват допълнителни услуги, посочи Цветков.

Финансовите резултати на БДЖ за първите 8 месеца на годината са със 17 млн. лв. по-големи от предвидените в плана с оздравителни мерки, каза още транспортният министър. По думите му компанията излиза от рецесията, което се доказва и от високия ръст на товарните превози през август тази година.

Заради зачестилите кражби на железопътна инфраструктура, като кабели, траверси и други, които от началото на годината са на обща стойност 1,5 млн. лв., транспортното министерство е предложило на правосъдното министерство в Наказателния кодекс тези кражби, дори да са на ниска стойност, да бъдат квалифицирани като тероризъм или саботаж, тъй като застрашават живота на хората, каза още Цветков.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:06 | 13.09.22 г.
fallback