IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

БДЖ пуска бизнес вагони

Вагоните ще са нови или след основен ремонт и пътуването с тях ще бъде по-скъпо от това с обикновените

11:52 | 02.10.10 г.
Автор - снимка
Създател
БДЖ пуска бизнес вагони

Бизнес вагони ще бъдат пуснати до един месец към бързите влакове на БДЖ, съобщи министърът на транспорта Александър Цветков по време на семинар за напредъка на транспортните проекти в страната.

Вагоните ще са нови или след основен ремонт и пътуването с тях ще бъде по-скъпо от това с обикновените.

Освен това в скоро време се предвижда на Летище София да бъде обособен бизнес салон, в който срещу такса да могат да се ползват допълнителни услуги, посочи Цветков.

Финансовите резултати на БДЖ за първите 8 месеца на годината са със 17 млн. лв. по-големи от предвидените в плана с оздравителни мерки, каза още транспортният министър. По думите му компанията излиза от рецесията, което се доказва и от високия ръст на товарните превози през август тази година.

Заради зачестилите кражби на железопътна инфраструктура, като кабели, траверси и други, които от началото на годината са на обща стойност 1,5 млн. лв., транспортното министерство е предложило на правосъдното министерство в Наказателния кодекс тези кражби, дори да са на ниска стойност, да бъдат квалифицирани като тероризъм или саботаж, тъй като застрашават живота на хората, каза още Цветков.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:06 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още