fallback

От януари затварят бензиностанции, които не са свързани със системата на НАП

Това са решили на среща днес премиерът Бойко Борисов, вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков, изпълнителният директор на НАП Красимир Стефанов

14:46 | 18.10.10 г.
Автор - снимка
Създател

От 10 януари 2011 г. ще започне затварянето на всички бензиностанции, които не са свързали касовите си апарати в единна електронна система с Националната агенция за приходите, съобщиха от пресцентъра на Министерски съвет.

Това са решили на среща днес премиерът Бойко Борисов, вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков, изпълнителният директор на НАП Красимир Стефанов и представители на трите мобилни оператора, на вносителите и производителите на фискални устройства и Българския институт по метрология.

По време на разговорите са поставени и срокове за изпълнение на заложените текстове в наредбата за регистриране и отчитане на продажбите в търговските обекти. До 22 октомври трите мобилни оператора ще бъдат готови с включването на оптичен кабел, чрез който ще се създаде тестовата среда, а до 30 октомври НАП ще създаде и реална среда за системата.

От 1 ноември в лабораториите на института по метрология ще започнат техническите изпитания на свързването на апаратите към системата, като за целта производителите и вносителите на фискални устройства ще изпратят свои представители при експертите от института.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 01:05 | 11.09.22 г.
fallback