IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

От януари затварят бензиностанции, които не са свързани със системата на НАП

Това са решили на среща днес премиерът Бойко Борисов, вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков, изпълнителният директор на НАП Красимир Стефанов

14:46 | 18.10.10 г.
Автор - снимка
Създател
От януари затварят бензиностанции, които не са свързани със системата на НАП

От 10 януари 2011 г. ще започне затварянето на всички бензиностанции, които не са свързали касовите си апарати в единна електронна система с Националната агенция за приходите, съобщиха от пресцентъра на Министерски съвет.

Това са решили на среща днес премиерът Бойко Борисов, вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков, изпълнителният директор на НАП Красимир Стефанов и представители на трите мобилни оператора, на вносителите и производителите на фискални устройства и Българския институт по метрология.

По време на разговорите са поставени и срокове за изпълнение на заложените текстове в наредбата за регистриране и отчитане на продажбите в търговските обекти. До 22 октомври трите мобилни оператора ще бъдат готови с включването на оптичен кабел, чрез който ще се създаде тестовата среда, а до 30 октомври НАП ще създаде и реална среда за системата.

От 1 ноември в лабораториите на института по метрология ще започнат техническите изпитания на свързването на апаратите към системата, като за целта производителите и вносителите на фискални устройства ще изпратят свои представители при експертите от института.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:05 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още