IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

БМФ и БРП с контрол над транспортна фирма по маршрута Варна-Кавказ

КЗК разреши концентрация между Параходство "Български морски флот” АД и Параходство "Българско речно плаване" АД чрез придобиване на съвместен контрол върху „Варнафери” ООД

12:18 | 14.03.11 г.
Автор - снимка
Създател
БМФ и БРП с контрол над транспортна фирма по маршрута Варна-Кавказ

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) разреши концентрация между предприятия чрез придобиване на съвместен контрол върху новоучредяващо се дружество – „Варнафери” ООД, от страна на Параходство "Български морски флот” АД и Параходство "Българско речно плаване” АД, съобщиха от КЗК. Комисията постанови незабавно изпълнение на решението.

„Варнафери” ООД ще извършва фериботен превоз на товари по пряката железопътно-фериботна линия Варна-Кавказ.

Непосредствената цел на участниците в сделката е участие на България в спогодба за организация на пряка международна железопътно-фериботна връзка между двете пристанища за извършване на превози на товари, посочват от КЗК.

Комисията установи, че не е налице хоризонтална или вертикална обвързаност между дейностите на участниците в сделката и не се очаква промяна в пазарното положение на предприятията, поради което концентрацията следва да бъде безусловно разрешена.

Според становището на Изпълнителна агенция „Морска администрация”, новата линия създава значителни предимства пред бизнеса, като скъсява разстоянието между България и Русия с 800 км и намалява времето за доставка на товарите с около 40 на сто.

Свързани компании:

Параходство Българско речно плаване АД(BRP)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:08 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още