fallback

Борисов: Водим битка за магистрала Хемус

Правим всичко възможно магистралата да бъде включена в европейските оперативни програми след 2014 г., каза премиерът във Варна

12:39 | 26.03.11 г. 8

В момента водим битка за автомагистрала „Хемус“, защото ако в следващите 10 години тя не бъде изградена, Варна ще остане откъсната от света, заяви при посещение в морския град премиерът Бойко Борисов, цитиран от Dnes.bg.

„Правим всичко възможно магистралата да бъде включена в европейските оперативни програми след 2014 година“, каза Борисов.

По думите му магистралата е стратегическа за България и страната ни е на прага тя да бъде включена в някоя оперативна програма за следващия програмен период на Европейския съюз.

Борисов посочи, че с изграждането на пътната инфраструктура по южното Черноморие Бургас и пристанищата наоколо ще отклонят към себе си значително повече товари.

Той подчерта, че никое от предишните правителства не е правило опит да включи автомагистрала „Хемус” за оперативно финансиране от ЕС.

Във Варна министър-председателят присъства на освещаването на 20 нови автобуса на за нуждите на обществения транспорт в града.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:33 | 13.09.22 г.
fallback