IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Парите за тютюна ще бъдат изплатени до края на май

Към 10 на сто от производителите все още очакват плащанията от търговците

10:30 | 13.05.11 г.
Парите за тютюна ще бъдат изплатени до края на май

До края на май всички тютюнопроизводители ще получат парите си за изкупен тютюн. Това е обявил председателят на Националната асоциация на тютюнопроизводителите Цветан Филев по повод забавянето на договорните отношения на местните хора с тютюневата фабрика „Исперих БТ“, предаде БТА.

До момента не е платен предаденият през миналата година тютюн за около 10 на сто от тюнюнопроизводителите  в страната. Общите количества предаден тютюн през миналата година е около 32 хиляди тона, като една трета от него е произведен в Североизточна България, обясни Цветан Филев.

Браншовиците са постигнали споразумение с управата на фабриката за навременно разплащане на средствата. Подобни споразумения са постигнати и в останалата част от страната.

От края на май ще започне изплащането и на националните доплащания към директните плащания на площ. Решението беше взето от консултативния съвет по тютюна в края на април. Първият транш от 35 млн. лв. ще се преведе през май, а останалата половина – през август.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:00 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още