IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дянков информира ГЕРБ за разговора си с Митрева

Финансовият министър ще представи пред парламентарната група методиката за изчисляване на приходите в общественото осигуряване

09:31 | 17.05.11 г.
Дянков информира ГЕРБ за разговора си с Митрева

Министърът на финансите Симеон Дянков ще информира днес депутатите от парламентарната група на ГЕРБ за проведения в късния следобед вчера разговор с управителя на Националния осигурителен институт (НОИ) Христина Митрева, предаде БНТ.

Повод за извънредната среща е била методиката, използвана от НОИ за изчисляване на приходите от държавното обществено осигуряване. Само преди дни премиерът Бойко Борисов поиска Митрева да освободи поста заради формалния повод, че е в пенсионна възраст. Действителната причина според премиера била неправилно заложени приходи в общественото осигуряване за тази година.

Процедурата за освобождаване и назначаване на председателя на НОИ изисква това да става с решение на Народното събрание. Кодексът на труда позволява на хората да работят и след пенсионирането си, беше посочено вчера в прессъобщение от НОИ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:45 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още