IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Парламентът освободи Христина Митрева като управител на НОИ

След гласуването вече бившата шефка призна, че върху нея е оказван натиск за политически назначения в системата на института

12:29 | 18.05.11 г. 4
Парламентът освободи Христина Митрева като управител на НОИ

С 93 гласа "за", 34 "против" и 10 "въздържали се“ депутатите приеха днес оставката на Христина Митрева, предаде БТА. Решението дойде само ден, след като председателят на НОИ подаде оставка под натиска на мнозинството.

Пред журналисти Христина Митрева заяви, че й е било казано доста ясно, че ако не подаде оставка, изолацията на института ще продължи. По думите й институтът вече два месеца е изолиран, работата се възпрепятствала от министъра на труда и социалната политика и от финансовия министър.

"Експерти на НОИ не участваха в изработването на закона за надомната работа, а министър Младенов подведе парламента за руските пенсии, като не прочете обоснованият отговор на НОИ", е обявила Митрева на организираната пресконференция по повод въпросите на журналистите в какво се изразява изолацията на институцията през последните месеци.

На въпрос дали е имало предварителни списъци с имена за политически назначения в НОИ Христина Митрева отговори, че от ГЕРБ са искали не четири, а седемнайсет човека да са директори на териториални поделения на института. И допълни, че особено в първите месеци от назначението й върху нея е оказван голям натиск.

"Можеше ли да не подам оставка? Един човек влиза и си отива, аз ще си отида, по-важно е институцията и вие да останете", се обърна още Митрева към колегите си.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:44 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 0
Jay Gould
преди 12 години
Наближават избори. Но споко, тази ще я наредят като бившата шефка на здравната каса. Уволниха я гръмко уж за корупция, а тихомълком я назначиха после за съветничка на Дянков.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 1
ejko
преди 12 години
Е, довечера ще пием по едно... :-)Жената живее в други времена, в друг свят. Сигурно не е лоша като човек, но мисленето й е безобразно назадничаво!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още