IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Трайков: Понякога просто е по-добре да се започне на чисто

Няма нито една конкретна причина за смяната на Марий Косев, категоричен е министърът

18:58 | 18.05.11 г. 4
Автор - снимка
Създател
Трайков: Понякога просто е по-добре да се започне на чисто

Понякога, когато се натрупа напрежение и се направят някакви пропуски, се стига до момент, в който най-продуктивният начин да се продължи напред, е да се започне "на чисто". Така министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков коментира за БТА освобождаването на заместник-министъра на икономиката, енергетиката и туризма Марий Косев.

По думите на Трайков Марий Косев за една година е положил "страшно много усилия", "раздал" се е и не се забъркал в скандали, които да дадат основание човек да се съмнява в моралните му качества.

Запитан дали освобождаването на заместника му е свързано с преговорите за АЕЦ "Белене", министърът отрече. Определено мога да кажа, че няма нито една конкретна причина за тази кадрова промяна, каза министърът.

В отговор той посочи, че мотив не е и напрежението, породено между бизнеса и правителството, заради новия закон за възобновяемите енергийни източници.

Когато става дума за важни решения и много пари, за спешни срокове, винаги може да се даде приоритет на нещо и да се обърне по-малко внимание на друго, натрупва се напрежение, създават се конфликти, коментира още министърът.

Трайков заяви, че е знаел за освобождаването на Косев и отдавна е търсел начин да привлече Делян Добрев в екипа си, тъй като е един от най-качествените народни представители в това Народно събрание. Добрев е и здравомислещ, експертен и с достатъчно силно чувство за личен интегритет и собствено достойнство и съм сигурен, че ще навлезе бързо в темите, каза Трайков.

Това са хората, които ни трябват, за да завършим тази толкова отговорна работа, допълни той.

Винаги Косев е разглеждал своето участие във властта като експертно, докато господин Добрев е фигура, която е много ангажирана и с политическата сила, която го е излъчила, отбеляза министърът и оцени това като допълнителен "плюс".

По думите му започва да се мисли в посока на привличането на още един заместник-министър, за да се преразпределят ресорите.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:26 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 1 rate down comment 0
Fiscalist
преди 12 години
Май е последното :D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 2 rate down comment 0
re100
преди 12 години
Или аз не разбирам какво става, или Трайчо... Или и двамата...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 0
brus
преди 12 години
хе-хе аз мога да ти кажа няколко - новия Закон за ВЕИ, зациклянето на преговорите с "Атомстройекспорт" , незапочнатите преговори с "Газпром", липсата на идея за нов закон за енергетиката и отделянето на операторите..... човека си е некомпетентен. Лошото е, че цялато правителство е такова.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 0
toto 2
преди 12 години
С 1 дума "МАЗАЛО"
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още