fallback

Бойко Борисов не изключва варианта с предсрочни избори

Премиерът изрази огорчение, че предизборно всички опозиционни партия оттеглят доверието си от ГЕРБ

11:27 | 25.05.11 г. 49

„Вариант за избори 3 в 1 не е изключен“, заяви премиерът Бойко Борисов в интервю за bTV тази сутрин. Така той призна възможността да се стигне до предсрочни избори, след като ГЕРБ се разграничи от екстремистките действия на основния си поддръжник в парламента, партията „Атака“, в края на миналата седмица.

Можем да управляваме и ще продължим да го правим, категорично заяви министър-председателят, като допълни, че няма да допусне "всякакви партии да развиват политики на гърба на ГЕРБ" или да пречат на управлението с "някакви игрички".

„Доволен съм, че сме гарант за сигурността на България“, отсече премиерът. И изрази категоричното си несъгласие с действията на „Атака“ пред джамията в петък.

Според него това, което правят в момента хората на Волен Сидеров, е да „наливат вода в двете мелници – на ДПС и на „Атака". И напомни, че „Атака” е по-стара партия от ГЕРБ и от ГЕРБ не искат да са им настойници.

"Имаме достатъчно подкрепа и от независимите депутати, и от такива депутати, които ще проявят здрав разум", обясни още премиерът. Наблюдавам събитията и в зависимост от тях ще вземем решение какво да правим, коментира Борисов, като допълни, че в края на август – началото на септември ще се произнесе по важни теми.

Борисов изрази огорчението си, че преди Синята коалиция, РЗС и Атака са подкрепяли правителството на ГЕРБ, а сега, когато идват избори, всички го критикуват.

„РЗС се извъртя на шестия месец, Синята коалиция се извъртя на първата година, сега „Атака” се извърта след година и половина“, каза премиерът и попита защо това не е станало преди две години.

Пет пъти съм печелил избори с подобни заплахи, не само от него, заяви Борисов в отговор на думите на Волен Сидеров, че оттук нататък "Атака" ще е най-сериозната опозиция на ГЕРБ.

„Няма друг луд, който във финансово-икономическа криза, най-тежка в света, да направи правителство на малцинство, само заради България да си жертва партията, кариерата и всичко", заяви премиерът.

„Днес оставки няма да има, защото ще решаваме по-важни неща“, коментира Борисов по повод рокадите в кабинета.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:11 | 12.09.22 г.
fallback