IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Български експерти подготвят международен стандарт за аутсорсинг индустрията

ИТ секторът и банките ще оценяват по обективни критерии кой най-ефективно ще им изпълни поръчките

12:15 | 16.06.11 г.
Автор - снимка
Създател
Български експерти подготвят международен стандарт за аутсорсинг индустрията

Експерти от няколко държави обсъждат в София създаването на международен стандарт за аутсорсинг индустрията. В екипа от Индия, Корея, Малайзия, Холандия, Великобритания, Германия и Полша участват и български експерти, съобщи за Investor.bg Даниела Соколова, мениджър по качеството в Софика Груп, която участва в проекта.

“Стандартът ще е приложим за абсолютно всички сектори и всички процеси, които могат да бъдат аутсорсвани. Той ще може да се ползва например от ИТ сектора, телекомите и банките, които и сега изнасят някои дейности като събиране на задълженията, но правят оценките по свои вътрешни критерии“, коментира Соколова

Тя посочи, че новият стандарт ще въведе единни критерии за сравнение на различни доставчици на аутсорсинг услуги, например добавена стойност, гъвкавост и ефективност.

Създаването на стандарта и неговото име е по идея на Холандския комитет по стандартизация (NEN) - ISO: Guide to Outsourcing (ISO/PC259 – Outsourcing). Очаква се новият стандарт да бъде готов след около 3 години.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:47 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още