IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Митницата се оборудва с рентгени срещу засиления нелегален трафик

През тази година приходите от мита са с близо 700 млн. лева повече в сравнение с 2010 г.

14:39 | 24.06.11 г.
Митницата се оборудва с рентгени срещу засиления нелегален трафик

Осем нови рентгенови апарати за проверка на стоки и пътници ще получи митницата до края на годината, съобщи във Варна министърът на финансите Симеон Дянков, предаде БТА.

Апаратите са мобилни и ще се ползват по сухопътната ни граница. Освен за търсене на контрабандни стоки те ще се ползват и в борбата с трафика на хора, поясни министърът. Той добави, че през април и май близо 20 пъти са се увеличили опитите за нелегално преминаване на границите, въпреки че през юни притокът е намалял. Бежанците са основно от Алжир, Тунис и Египет.

Финансовият министър допълни, че вече има процедура по един от заемите на Световната банка за купуване на два големи рентгена, които ще бъдат ползвани в пристанищата във Варна и в Бургас.

Дянков обяви, че е доволен от работата на митницата и отново припомни увеличените приходи, които към края на май са със 700 млн. лева повече в сравнение с 2010 г.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:15 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още