fallback

От Синята коалиция очакват да не се стигне до приватизация на "Български пощи"

Единствено разумната процедура за раздържавяване в условията на криза е тази за „Булгартабак“, смята партийният лидер Мартин Димитров

11:40 | 06.07.11 г. 2

Няма да се стигне до приватизацията на "Български пощи", коментира пред журналисти в парламента съпредседателят на "Синята коалиция" и председател на икономическата комисия в Народното събрание Мартин Димитров по повод намеренията на ГЕРБ да извади държавната компания от забранителния списък за раздържавяване, предаде БТА.

Според Димитров този опит за приватизация би бил „груба политическа грешка и ще доведе единствено до скандали, стачки и много проблеми“. Той си обяснява предложените законови промени с натиска върху бюджета и с отчаяните ходове на управляващите да съберат пари.

Ако дружеството бъде предложено за продажба, цената в условията на криза трудно би могла да бъде добра и изгодна, което е още един аргумент срещу такава стъпка, коментира десният лидер.

Според Димитров разумната приватизация в условията на криза (преминала в България към депресия), е продажбата на "Булгартабак" на сериозен инвеститор или чрез фондовата борса.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:39 | 14.09.22 г.
fallback