IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

От Синята коалиция очакват да не се стигне до приватизация на "Български пощи"

Единствено разумната процедура за раздържавяване в условията на криза е тази за „Булгартабак“, смята партийният лидер Мартин Димитров

11:40 | 06.07.11 г. 2
От Синята коалиция очакват да не се стигне до приватизация на "Български пощи"

Няма да се стигне до приватизацията на "Български пощи", коментира пред журналисти в парламента съпредседателят на "Синята коалиция" и председател на икономическата комисия в Народното събрание Мартин Димитров по повод намеренията на ГЕРБ да извади държавната компания от забранителния списък за раздържавяване, предаде БТА.

Според Димитров този опит за приватизация би бил „груба политическа грешка и ще доведе единствено до скандали, стачки и много проблеми“. Той си обяснява предложените законови промени с натиска върху бюджета и с отчаяните ходове на управляващите да съберат пари.

Ако дружеството бъде предложено за продажба, цената в условията на криза трудно би могла да бъде добра и изгодна, което е още един аргумент срещу такава стъпка, коментира десният лидер.

Според Димитров разумната приватизация в условията на криза (преминала в България към депресия), е продажбата на "Булгартабак" на сериозен инвеститор или чрез фондовата борса.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:39 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 0
STRAHO
преди 12 години
Няма нищо странно в позицията му! В България много отдавна няма партии отстояващи определени управленски идеи! Всичко се свежда до тесни корпоративни интереси. А при някои партии, направо до лични интереси! Това донякъде е логично и може да се обясни с ограничения ни суверенитет.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 0
Спящият бик
преди 12 години
Странна позиция за един десен лидер? Основната цел на всяка приватизационна сделка е смяната на собствеността, а не еднократният приход от продажбата. Идеята е, че в дългосрочен план съответния актив ще бъде управляван по-добре от частния собственик, отколкото от държавата. И тази идея е в основата на всички десни идеологии и практики.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още