IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бойко Борисов очаква от „Лукойл” реален план за монтиране на измервателни уреди

За компанията може да бъде направен компромис, ако сложи техника за отчитане на горивата поне на вход и изход

10:09 | 28.07.11 г. 5
Автор - снимка
Създател
Бойко Борисов очаква от „Лукойл” реален план за монтиране на измервателни уреди

Очаквам „Лукойл” да покажат днес, че са предприели конкретни действия за монтиране на измервателни уреди в предприятието. Това каза пред БНТ премиерът Бойко Борисов по повод решението на Агенция "Митници" да прекрати на 26 юли действието на лицензите за управление на данъчни складове "Нефтохим-Бургас" и Нефтен терминал "Росенец" на "Лукойл Нефтохим Бургас" АД.

Преди две седмици директорът на митниците Ваньо Танов съобщи, че петролната рафинерия може да остане без лиценз, защото не са монтирани задължителните измервателни уреди, които да отчитат точните количества горива, пуснати на пазара.

Борисов заяви, че днес ръководството на компанията ще се срещне отново с финансовия министър Симеон Дянков и тогава би трябвало да представят конкретен проект и да съобщят откъде са поръчали измервателни уреди. Той посочи, че ако за една година такива действия не са предприети, защото най-голямото предприятие в България е разчитало на компромис, това не е правилно.

„Ако им бяхме дали две години срок и той щеше да е малък. Още преди месец някъде ние предупредихме, че ще изпълним в смисъла закона такъв, какъвто е“, каза Борисов.

Според него не се очаква криза на пазара на горива, тъй като пазарът е либерализиран, а междувременно затвореното предприятие може да се задейства и да иска нов лиценз.

За „Лукойл” може да бъде направен компромис, ако имаха измервателни уреди за постъпващите и излизащи от рафинерията горива поне на вход и изход, а след това – да се изчака поставянето на електрониката при всички производства, уточни министър-председателят.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:42 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 0 rate down comment 0
tonitov
преди 12 години
С това си действие правителството си покачи рейтинга с още 10% Това е грижа за страната това е грижа за поданиците и.Ако бяха някой от предишните на Златев щяха да му се удължат ръцете и посинят лактите да отваря кабинетите им и незнам дали нямаше да му излезне по-скъп компромиса който щеше да получи. Каквито са ненаситни и както много-добре умеят "с чужда пита майчин помен да правят ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 2 rate down comment 2
stone kold
преди 12 години
и ти ше го обереш да не се 4удиш защо бензина ще стане 3 лв
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 1 rate down comment 2
cokrat1
преди 12 години
Кои сте Вие ...и какво ще оберете не разбрах????
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 1
stone kold
преди 12 години
абе бате земи и се скрий от тука щото заради боко ние ше го оберем
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 10 rate down comment 2
STRAHO
преди 12 години
Пускаш го в двора си, даваш му стая под наем, той решава да не си плаща наема щото имал бил големи планове и правил бил инвестиции! Голям бил богат бил и наел най скъпата стая. И..почват углушките :)) "Е той хазаина няма да посмее да настоява за парите си щото не иска да ме изтърве като наемател" "ще си трае" Да АМА НЕ!:))) БРАВО БОЙКО! Има хора ОТ ТВОЯТА кръв , БЪЛГАРИ които едвам "свързват двата края" За тях трябва да мислиш! Те гкласуват на избори с бюлетина!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още