fallback

Отмениха срещата между Лукойл и властта относно отнетия лиценз на рафинерията

Коментарът на финансовото ведомство: “Има закони и те трябва да се спазват.“

10:30 | 28.07.11 г. 14
Автор - снимка
Създател

Планираната от вчера среща между ръководството на Лукойл България в лицето на изпълнителния директор на компанията Валентин Златев и шефа на Агенция "Митници" Ваньо Танов се отменя. Срещата трябваше да се проведе в Министерството на финансите в присъствието на министър Симеон Дянков. Това съобщиха за Investor.bg от финансовото ведомство малко след 10 часа, за който час беше планирано началото на срещата. 

Тази сутрин премиерът Бойко Борисов публично съобщи, че такава среща ще има. 

Вчера и тази сутрин в коментарите си някои анализатори възлагаха надежди, че на въпросната среща може да се постигне компромисно решение и рафинерията „Лукойл Нефтохим“ Бургас да не спира работа поради отнетия й вчера лиценз на данъчен склад. Лицензът е отнет, тъй като от рафинерията не са монтирали съответните измервателни уреди, които отчитат продукцията на вход и на изход и подават информацията директно в митниците.

От финансовото ведомство към момента не отговориха поради каква причина се отменя срещата и дали това става по личното нареждане на министър Дянков. Не беше съобщено също, дали скоро ще бъде насрочена нова среща по същия въпрос.

Краткият коментар беше: “Има закони и те трябва да се спазват.“

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 19:58 | 10.09.22 г.
fallback