IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КТ "Подкрепа" съгласни работниците без трудов договор да плащат глоби

Санкцията обаче не бива да отива в държавата, а като осигуровки на работника, смята президентът на КТ „Подкрепа“ Константин Тренчев

11:58 | 02.08.11 г.
КТ "Подкрепа" съгласни работниците без трудов договор да плащат глоби

КТ "Подкрепа" е съгласна с идеята на социалния министър Тотю Младенов работниците да бъдат санкционирани, ако работят без договор, каза президентът на синдикалната организация Константин Тренчев, съобщи БТА.

Според него обаче санкцията не бива да отива в държавата, а като осигуровки на работника. „Хората губят много, когато не се осигуряват, но го разбират твърде късно“, посочи той. Около 2 млн. души не плащат здравни осигуровки, но ползват медицинска помощ.

Тепърва ще се решава какъв да е размерът на санкцията, допълни Тренчев. „Законът задължително трябва да се спазва от всички“, подчерта президентът на синдиката.

В края на миналия месец от Главната инспекция по труда (ГИТ) предложиха и работниците, а не само работодателите, да плащат глоби, ако са приели да работят без трудов договор.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:16 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още