fallback

В края на август започва ремонтът на пътя от Асеновград до Чепеларе

Отсечката е от изключително значение за бърз достъп до планинските курорти

13:59 | 18.08.11 г.

От 22 август започва ремонтът на пътя от Асеновград до Чепеларе, съобщи за БТА кметът на Асеновград Христо Грудев. По проект рехабилитацията трябва бъде завършена за две години и е от съществено значение за улесняване на достъпа до планинските курорти, обясни още кметът.

Дейностите ще се извършват едновременно в двете посоки - от изхода на Асеновград за Смолян и от Чепеларе към града. Ще се въведе временна организация на движението с необходимите маркировка и сигнализация, уточни за агенцията  инж. Албен Родопманов, управител на една от фирмите изпълнители на проекта.

Общата дължина на трасето е над 48 километра, като финансирането надхвърля 19,1 млн. лв.. От тях 65% са осигурени със заем от Европейската инвестиционна банка, а останалите 35 процента са от републиканския бюджет.

Изпълнител е сдружението "Родопи-86" с водещ партньор "Виастройинженеринг" ООД и "Трейс Груп Холд" АД. Трасето е на територията на Пловдивска и Смолянска област.

Пътят се нуждае от много тежка геометрична реконструкция и там, където има възможност, ще бъде извършено разширение за улесняване на безопасното изпреварване на бавно движещите се автомобили и камиони, обясни още кметът на града.

Ще бъдат подменени изцяло еластичните огради, ще има нова хоризонтална маркировка и вертикална сигнализация, на места ще бъдат изградени нови подпорни стени, ще бъде извършена рехабилитация на всички съоръжения по продължение на пътя.

Свързани компании:

Трейс Груп Холд АД(T57)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:23 | 10.09.22 г.
fallback